Се почнува од главата: 9 болести кои ги добиваме заради психата!

Болни рамена може да укажуваат на тоа дека носите тешко емотивно бреме

Нашето физичко здравје е тесно поврзано со нашето ментално здравје, и обратно. Секојдневните грижи и стресот често се манифестираат низ различни физички болки и проблеми. Кога лекарите не можат да најдат физичка причина за болката која хронично не измачува, можете да бидете сигурни дека таа е последица на емотивната состојба.

Еве што ви порачуваат болките кои ги чувствувате во телото:

Болка во главата

Иницијална каписла за болка во главата, слична на главоболка, може да биде секојдневниот стрес. Ако почувствувате ваква болка, најдете време за одмор и обидете се да го намалите стресот.

Болка во вратот

Ако чувствувате болка во вратот, тоа може да значи дека имате проблем со простувањето на другите, но и себеси. Размислувајте за работи кои ги сакате кај другите луѓе.

 Болка во рамениците

Ваквата болка укажува на тоа дека носите тешко емотивно бреме. Концентрирајте се на проактивно решавање на проблемот и дозволете им на другите да ви помогнат.

Болка во горниот дел на грбот

Оваа болка значи дека немате доволна емотивна поддршка. Можеби се чувствувате несакано и непожелно. Во случај да сте сами, можеби е време да појдете на некој состанок. 

Болка во долниот дел на грбот

Оваа болка може да значи дека премногу се грижите за пари. Можеби е време да побарате совет околу планирање на финансиите.

Болка во лактите

Болката во лактот укажува на вашиот отпор кон промeни во животот. Вкочанети раце значат и вкочанет живот. Време е малку да ги размрдате работите.  

Болка во колковите

Оваа болка значи дека премногу се плашите од промени. Болните колкови значат дека се колеbате да се придвижите напред и дека сте премногу внимателни кога нешто решавате.

Болка во колената

Може да биде показател на премногу надмено и високо мислење за себе. Обидете се да бидете поскромни и некое време поминете во волонтирање. Запаметете дека сте само обичен смртник.

Болка во дланките

Покажува дека можеби не допирате до другите луѓе на начин на кој сакате. Размислете за стекнување нови пријатели, ручек со колега и создавање нови врски.