Секоја секс поза троши одреден број калории. Дали знаете колку?  

Наведената потрошувачка варира во зависност од положбата, а точната потрошувачка зависи и од физичката подготвеност на секој поединец

„Сексот би можел да се опише како единство на љубов и физичка активност, па оттука сосема логично се наметнува како идеална телесна активност. Се проценува дека за половина час водење љубов може да се потрошат околу 150 калории, а бројот на потрошени калории може и да се удвои, ако односот е полн со страст, тврди Кери МекКлоски, авторка на прирачникот „Ултимативна диета со секс“.

 

 

 

Наведената потрошувачка варира во зависност од положбата, а точната потрошувачка зависи и од физичката подготвеност на секој поединец. Потрошувачката на калории се однесува на една „поактивна“ личност.