Што открива должината на малиот прст за вас?

Должината на вашите прсти може да открие многу за вас и за вашето здравје. Можеби звучи малку лудо, но ќе се изненадите од работите кои ќе ги дознаете.

Погледнете го вашиот мал прст и споредете го со должината на прстот до него (домалиот прст), па дознајте во која категорија припаѓате и што тоа говори за вашето здравје и карактер.

Дали сте тип А, Б или В?

Тип А

Вие сте интровертни и не ги делите вашите чувства лесно. Секогаш се стремите да се претставите посилни отколку што всушност сте. Делувате како силна и независна личност, која е многу емотивна, но резервирана кога станува збор за покажување емоции. Преѕирате лаги и неправди и имате краток фитил. Инаку, имате големо срце, спремни сте да помогнете и многу сте дружељубиви. Ќе ја завршите секоја зададена задача дури и ако не ви се допаѓа. Ве мачи несоница и анксиозност.

Тип Б

Вие сте лојална личност и сте посветени на вашата работа. Ако се заљубите во некого, ќе му го подарите сето внимание на светот! Секогаш се обидувате да ги завршите работите пред крајниот рок. Вие сте мирна личност по природа и избегнувате ситуации во кои би можеле да повредите некого или да бидете повредени. Сакате луѓето да мислат дека не ви треба никој, но всушност мечтаете за сродна душа. Се соочувате со чести мигрени и болки во рамењата.

Тип В

Не сте многу отворена личност, и не ги откривате проблемите и чувствата. Секогаш ги чувате за себе. Не сакате непознати територии. Ве вознемирува кога треба да се занимавате со нешто што е ново и непознато. Ценети сте помеѓу луѓето, иако вашето его е екстремно високо кога се разсправате со други луѓе. Склони сте кон главоболки, болки во вратот и грлото.