Што се случува со жената која страда од анксиозност?

Медицинската јавност веќе заклучи дека анксиозноста дефинитивно е чума на 21 век. Тоа се случува бидејќи живееме во брз, немирен и динамичен живот. Нашите мозоци постојано се бомбардирани со многу информации и нашите емоционални вредности денес не се природни, како што тоа било пред десетина, педесет или стотина години.

Жените кои се борат со анксиозност, дефинитивно се најсилни жени на Земјата. Тие се способни да бидат мајки, работници, пријатели – тие можат да бидат се и напорно се трудат, но во меѓувреме, тие се мртви одвнатре. Нивниот дух целосно е исцрпен од постојаните ментални и физички мачења предизвикани од анксиозноста.

Медицинската јавност веќе заклучи дека анксиозноста дефинитивно е чума на 21 век. Тоа се случува бидејќи живееме во брз, немирен и динамичен живот. Нашите мозоци постојано се бомбардирани со многу информации и нашите емоционални вредности денес не се природни, како што тоа било пред десетина, педесет или стотина години.

Човештвото е поделено, па така и човечката свест. Во ова торнадо од негативности, имаме душа на една просечна жена. За оние кои сакаат да видат што се случува, за оние кои чувствуваат негативна моќ на се околу себе и одбиваат да ги затворат очите (свесно или не) – наградата е анксиозност.

Кога се развивате во анксиозен човек, никогаш нема да можете да бидете стар. Допаминот во вашиот мозок никогаш нема да има ист тек и производство како и порано, што значи дека аксиозноста ќе биде почеста од среќата. Во секој случај, жените кои се борат со анксиозност и наоѓаат начин да бидат совршени, се најсилни меѓу нас.

Тие не се жртви на нивните ментални борби, бидејќи знаат дека во своето срце се многу повеќе од демонот кој живее во нивниот ум.  

Тие знаат колку е важно да не се откажат, бидејќи имаат толку многу да дадат и тие не можат да дозволат нивните услови да го диктираат нивниот живот. Силни се, интелегентни и храбри, па дури и кога чувствуваат дека не може да поднесат нешто што им го носи анксиозноста, нивното срце шепоти во нивните уши и ги потсетува колку се важни на овој свет и на сите луѓе кои ги сакаат.

Нивната цел е никогаш да не одат по поедноставниот пат, сами се завземаат за себе и туркаат. Сами на себе. се сопствени херои.