Симптоми кои не треба да се игнорираат. Дали знаете која рака боли пред инфаркт?!

Навремената лекарска помош може да го спаси животот при инфаркт и затоа е добро да се знаат симптомите кои му претходат

До срцев удар доаѓа заради блокиран доток на крв во срцето и како резултат на тоа може да има смртен исход. Брзата лекарска помош може да спречи смрт заради инфаркт и затоа треба да се знаат симптомите кои му претходат. Меѓу нив се гадење, потење, па дури и напад на кашлица, но посебно треба да се посвети внимание на болката која се шири долж раката.

 

Во која рака се јавува болка при инфаркт? Најчесто станува збор за левата рака, но лекарите велат дека не треба да се игнорира ниту болката во десната. Исто така, болката која се шири долж вратот и долната вилица е симптом на предупредување.