Сите болести потекнуваат од отровите во цревата: Симптоми кои укажуваат дека телото не може да се избори со токсините!

Ова се јасни показатели дека телото ви е полно со отрови

Стресот, неправилната исхрана, недоволното количество сон и негативниот став кон работата или луѓето, ја оневозможуваат рамнотежата во организмот и не фрлаат во токсична замка. Заради тоа е важно да се слушнат сигналите кои ни ги испраќа телото затоа што тоа е пат кон исфрлање на отровите.

Надуеност

Човековиот организам секојдневно треба да ги исфрла токсините со празнење на цревата, макар еднаш дневно. Доколку ве мачи надуеност и не можете да го испразните телото од отрови, тие се враќаат во крвотокот и тука „лудуваат“.

Совет: Ако имате проблем со столицата пијте повеќе вода, вежбајте… 

Лош здив

Може да биде показател дека имате проблеми со отровите, а може да настане и заради бактериите во устата кои отпуштаат мириси. Освен тоа укажува и на тоа дека црниот дроб и цревата имаат проблем со исфрлање на токсините.

Совет:  Земајте свежо зачинско растение како магдонос или коријандер, одлични се за детоксикација на црниот дроб.

Ви пречат мириси

Чувствителноста на надворешни мириси може да биде знак дека црниот дроб не функционира како што треба и не може да ги исфрла токсините. Заради тоа ако почувствувате посилни реакции на мириси како што се парфеми или чад, тоа може да е јасен сигнал дека нешто не е во ред. Кога патиштата на детоксикација се затворени, нашите тела и мириси се изострени, па можат да предизвикаат главоболки и мачнини.

 Не можете да ослабете

Причините за добивање килограми може да бидат бројни, почнувајќи од „здивени хормони“, лоша исхрана, па до токсини. Токсините како диоксин, ПСБ и многи пестициди се липофилни што значи дека во нашите тела се хранат со масните клетки. Кога телото е преоптоварено со нив невозможно е да се отфрли таа тежина.

Совет: Од помош може да биде детоксикацијата, но намалувањето на изложеноста на токсини е мошне важно. Ваш избор нека биде чистата, органска храна кога и да сте во можност и погрижете се добро да се испотите, доволно да мокрите, да се хидрирате и квалитетно да дишете.