СО ВАГИНАЛНО ПОДМЛАДУВАЊЕ ДО „НОВАТА ЈАС“: Нова граница во сексуалното здравје на жените

Вагиналното подмладување може да направи чуда за жените кои поминале стресна бременост, повеќекратна бременост, па дури и повеќекратни породувања. Дури и во случај на хронични нарушувања на репродуктивното здравје, посебно и самите промени што ги носат годините, како и периодот на менопауза, вагиналното подмладување може да биде корисно

ПИШУВА:
Д-р Виолета Николов,
специјалист по гинекологија и акушерство

♦♦♦♦♦♦♦

Благосостојбата на жените никогаш не била поважна отколку денес, и затоа естетската гинекологија стана клучен аспект на модерната здравствена заштита на современата жена. Гинеколошката нега на жените започнува токму од времето кога ќе стигне до пубертетот. Нејзината интимна грижа и разбирање на нејзиното тело се најдобро започнати на оваа возраст бидејќи тоа е составен дел од нејзината самодоверба, сексуално здравје и целокупната благосостојба.

Вагиналното подмладување може да ја зајакне самодовербата и да ја зајакне интимноста со партнерот со обезбедување на довербата што им е потребна на жените

Во клиниката „Жан Митрев“, разбираме дека дискусијата за интимните области може да биде чувствителна и застрашувачка за повеќето жени. Јас, д-р Виолета Николов (и другиот дел од тимот за убавина) сме умешни во водењето на овие разговори и со моја консултација ќе го направиме првиот чекор за вас. Обезбедуваме доверливост и сочувство додека разговараме за вашите грижи и нудиме решенија кои ќе ве остават не само излечени, туку и самоуверени.

Околу 20 % од жените се жалат на вагинална слабост и слаб тонус на карличниот под на три месеци по породувањето. Кај 12 % од жените, овие симптоми траат и до шест месеци. Она што ја прави оваа состојба вознемирувачка за жените е постојаната болка, сувост, непријатност и чувство на слабост во вагината и перинеумот. Некои жени може да страдаат од стрес инконтиненција на урина. Исто така, може да постојат и намалени пријатни сензации за време на сексуалниот однос, што доведува до губење на сексуалната желба.

Естетските гинеколошки третмани вклучуваат вагинални процедури за подмладување кои произлегуваат од сеопфатните протоколи на гинекологијата. Овие третмани го зголемуваат протокот на крв во вагиналната област, го промовираат растот на ткивото, го стимулираат производството на колаген и ги затегнуваат вагиналните ѕидови, што резултира со подобрен вагинален тонус и еластичност, и ја враќаат природната лубрикација, намалувајќи ја болката и непријатноста за време на сексуалниот однос

Што е вагинално подмладување?

Вагиналното подмладување може да ја зајакне самодовербата и да ја зајакне интимноста со партнерот со обезбедување на довербата што им е потребна на жените. Вагиналното подмладување може да направи чуда за жените кои поминале стресна бременост, повеќекратна бременост, па дури и повеќекратни породувања. Дури и во случај на хронични нарушувања на репродуктивното здравје, посебно и самите промени што ги носат годините, како и периодот на менопауза, вагиналното подмладување може да биде корисно.

Моќта на изборот: Разбирање на различните третмани во естетската гинекологија

Како доктор за здравјето на жените, од суштинско значење е да се реши загриженоста што се јавува за време на репродуктивните години кај жената и постменопаузата. Една од најчестите грижи што жените ги имаат е изгледот и функционалните прашања на нивните интимни области. Ако погледнеме кои се проблемите кај жената, кои во текот животот треба да се решат професионално, но и да се биде жена со полна самодоверба, тука естетската гинекологија може многу да помогне.

СТРЕС УРИНАРНА ИНКОНТИНЕНЦИЈА Стрес уринарнaта инконтиненција се случува кога карличните мускули одговорни за поддршка на мочниот меур и уретрата стануваат слаби, што доведува до истекување на урина за време на активности како кашлање, смеење или вежбање

Вагинална слабост е честа состојба која влијае на многу жени, особено на оние кои доживеале породување. Се однесува на слабоста во вагиналната област предизвикана од ослабени или истегнати мускули. Ова може да доведе до намалено триење за време на односот, што го отежнува постигнувањето оргазам.

Стрес уринарнa инконтиненција е уште една честа состојба која може да влијае на жените на која било возраст. Се случува кога карличните мускули одговорни за поддршка на мочниот меур и уретрата стануваат слаби, што доведува до истекување на урина за време на активности како кашлање, смеење или вежбање.

Диспареунија се однесува на болката искусена за време на сексуалниот однос. Може да биде предизвикана од различни фактори како што се вагинална сувост, воспаление и инфекции.

Естетските гинеколошки третмани вклучуваат вагинални процедури за подмладување кои произлегуваат од сеопфатните протоколи на гинекологијата. Овие третмани го зголемуваат протокот на крв во вагиналната област, го промовираат растот на ткивото, го стимулираат производството на колаген и ги затегнуваат вагиналните ѕидови, што резултира со подобрен вагинален тонус и еластичност, и ја враќаат природната лубрикација, намалувајќи ја болката и непријатноста за време на сексуалниот однос.

Штом жената осети каков било проблем, било да е функционален или изгледот на нејзините срамни усни влијае на нејзината самодоверба и на нејзиниот квалитетен сексуален живот – СЕГА ИМА РЕШЕНИЕ ЗА ТОА

Естетската гинекологија може да ви помогне да се пронајдете повторно

Во клиниката „Жан Митрев“ нудиме Програма на вагинално подмладување каде се опфаќаат сите естетски и функционални компоненти на вагиналната рејувенација. Програмата е поделена на три фази кои имаат уникатни компоненти кои ве пренесуваат преку внимателно оценување до самоуверено, „ново јас“.

  1. Прва компонента: Првична консултација која вклучува темелна проценка на вагината т.е. повредите здобиени за време на бременоста, проценка на состојбата на мускулите на карличниот под и вагиналната слабост. Исто така се оценува изгледот во поглед на формата на големите и малите усни, пигментацијата нја вулвата и перинеумот и целокупната естетика која ја посакувате. Со овој пристап, ќе разговараме за опциите на третман кои ни се на располагање и да ги приближиме резултатите што ги барате.
  2. Втора компонента: Рецепт на прилагоден третман за да ве водиме низ процесот како да се грижите за себе.
  3. Трета компонента: Вистински процедури кои имаат за цел да предизвикаат вагинално затегнување, да го вратат и зголемат вагиналното чувство, истовремено и корекција на малите и големите срамни усни.

Овие процедури ја докажале нивната ефикасност не само во лекувањето на вагиналната слабост, туку и во раниот пролапс на карличните органи.

Естетската гинекологија може да ви помогне да се пронајдете повторно

Кога да започнеме со третманот штом жената осети каков било проблем, било да е функционален или изгледот на нејзините срамни усни влијае на нејзината самодоверба и на нејзиниот квалитетен сексуален живот, сега има решение за тоа.

Најдобро е да планирате вагинално подмладување како дел од вашата бременост и постпородилна нега. Планирањето пред време може да ве ослободи од непотребен стрес за време на бременоста, за да можете да се вратите во сексуалниот живот нормално како и порано. Во постродилни случаи, програмата е најдобро иницирана во третиот месец по породувањето, бидејќи многу од физиолошките ефекти на бременоста се веќе решени.

Времетраење на третманот – ќе го споредиме со паузата за појадок: брзо, краткотрајно, безболно… Постапката се изведува во удобна средина во клиниката и не бара анестезија или хоспитализација.

После третманот освен малата иритација на кожата по самиот третман, не постојат несакани ефекти на процедурата. Исто така, нема потреба од системски лекови и процедурата е минимално инвазивна. Можете веднаш да ги продолжите своите секојдневни активности по третманот.

Тука сме за разговор и консултации преку мојот е-маил, лично во клиничката болница „Жан Митрев“ како и преку онлајн консултацијата која ја обезбедивме лично за Вас.