Спречете главоболка со помош на овие неколку корисни совети

Еве што може да помогне во борбата со утринската главоболка

И покрај тоа што секоја вечер редовно одите навреме на спиење, наутро често се будите со главоболка? Се разбира, дека причини може да има повеќе и најдобро е да побарате лекарска помош. Но утринската главоболка може да е резултат и на чкрипењето со забите во сон, а за тоа да не сте ни свесни. Многу луѓе така го разградуваат стресот, објаснуваат стоматолозите.

При тоа притисокот на мускулатурата на вилицата е поголем отколку при јадењето. Тоа влијае на квалитетот на сонот затоа што лицето, вратот и рамената се напнуваат, а освен тоа се скратува и длабоката фаза на сонот.

Еве што помага:

  • Обидете се да лежите на страна, тоа го намалува притисокот на забите.
  • Направете штитник за заби, кој ќе спречи чкрипење. Така, ќе ги заштитите забите и ќе го намалите стресот.