Мерилин Монро спиела со градник за да има убави гради, но не била баш во право!

Стручњаците предупредуваат: Носењето градник може да направи поголема штета, отколку што има корист. Може да ги спречи виталните функции со задржувањето на токсините во организмот

Познатата Мерилин Монро се водела од тезата дека спиењето со градник помага градите да останат убави и затегнати. Дали некогаш вие сте размислувале на оваа тема?

Еве што за ова велат стручњаците:

Доктор Сет Ренкин сепак вели дека спиењето со градник всушност може да биде лошо за здравјето. Тој тврди дека навиката да не го слекувате градникот кога одите на спиење може да има влијание врз квалитетот на вашите гради.

„Кога легнувате, гравитацијата го турка ткивото на градите наназад кон градите место надолу кон петиците“, вели Сет.

Освен тоа градникот може негативно да влијае и на работата на лимфните жлезди.

„Тенок и цврст градник, како што се „пушап“ моделите, може да влијае на протокот на лимфа низ лимфните садови, па со самото тоа да ги спречи виталните функции задржувајќи ги токсичните продукти во телото“, вели Ренкин.

Професорот Моквел, исто така, ги предупредил жените да не спијат со градник.

„Носењето градник за време на спиењето може да влијае на протокот на крв и лимфна дренажа која, во најлош случај, може да доведе до хронични воспаленија, задржувања на течности, но и до чувство на неудобност“, рекол Моквел.