Тајното мени на балерините: Еве што јадат и зошто секогаш се сити!

Доколку решите да се држите до нивното мени, овие ситни промени во начинот на исхрана можат да ви помогнат да доживеете и големи промени кога е во прашање линијата

Балерините мошне добро ја чуваат својата линија и имаат свои мали трикови, а до малите трикови лесно е да се придржувате доколку сакате да ја „средите” линијата. Овие ситни правила може да ви донесат големи промени. И да, бидете спокојни ќе јадете. Ова, под услов да мислевте дека балерините јадат како пиленца.

Тие само јадат поинаку:

  1. Млекото, јогуртот и напитоците секогаш ги пијат барем со една коцка мраз. Така успеваат малку да ги разредат калориите, а мразот ја спречува и надуеноста.
  2. Јадат хамбургери со многу повеќе салата. Место со помфрит или сосови, хамбургерот го јадат со многу домати и зелена салата.
  3. Често изборот паѓа на јапонска и кинеска кујна затоа што е полесна и поздрава.
  4. Не пијат вода пред, туку веднаш после оброк. Така успеваат доволно да се најадат, а водата после оброк им го забрзува метаболизмот.
  5. Јадат од мали, но полни чинии. Така јадат помали, но покалорични порции.
  6. Јадат многу јаглехидрати од здрави извори.
  7. Никогаш не комбинираат две различни протеински намирници. Месото e еден оброк, јогуртот друг.
  8. Не знаат за мајонез, а секаде каде што им недостасува сочност додаваат малку маслиново масло.
  9. Секоја недела спроведуваат по еден ден детоксикација.
  10. Мошне се активни и имаат позитивен став кон животот.

Среќно!