Телото го вреска она што усните не можат: Ракот убива кога ќе се изморите од животот, стомакот боли од бес, а дијабетесот се појавува кога сте осамени

Спиритуалистите тврдат дека кога душата е во несклад или кога пати, тогаш пати и целото тело

Болестите често се судир меѓу личноста и душата, затоа постои цела листа здравствени проблеми кои се поврзани со душевната состојба на личноста. Спиритуалистите тврдат дека кога душата е во несклад или кога пати, тогаш пати и целото тело. За да го подобрите своето здравје и да надминете некои здравствени тегоби, лечете ја својата душа.

Болести кои спиритуалистите ги поврзуваат со психичката состојба на пациентите:

 

 

 1. Настинка се јавува кога личноста не може да плаче.
 2. Болка во грлото се јавува кога личноста не може да ја искаже тагата.
 3. Стомак боли кога бесот не успева да излезе надвор.
 4. Дијабетесот се појавува кога личноста ја мачи осаменост.
 5. Луѓето се дебелат кога ги тишти незадоволство.
 6. Главоболка ве мачи кога растат сомнежите.
 7. Срцето „попушта“ кога смислата за живот е исцрпена.
 8. Притисок во градите се јавува кога гордоста поробува.
 9. Крвниот притисок „расте“ кога ве заробува стравот.
 10. Неврозите „парализираат“ кога детето во нас дивее.
 11. Треска се јавува кога телото ги експлоатира границите на имунитетот.
 12. Колената „болат“ кога гордоста не попушта.
 13. Ракот „убива“ кога личноста ќе се „измори“ од животот.