Термо диета: Јадете сè што сакате, а слабеете во текот на зимата!

Според научниците за само 12 недели можете да загубите дури 8 кг

Се покажало дека нашето тело нормално функционира со внатрешна температура од околу 36, 6 степени. Ако сте, на пример, во студено опкружување – телото и понатаму ќе се труди да одржи рамнотежа. За да се постигне идеална температура телото почнува да го согорува вишокот резерви.

Американските нутриционисти се сигурни дека со помош на студот можете да ја зголемите потрошувачката на калории за најмалку 50 насто.

Како да загубите тежина на термо-диета?

За да го загубите вишокот килограми, дури ни не морате да ги ограничувате калориите – јадете сè што ќе посакате, а потоа најмалку еден час пешачете на свеж зимски воздух. Или во секоја чаша вода доволно е да додадете неколку коцки мраз и така да не дозволите телото да се прегрее. И студен туш е добра опција за термо-диета.

Според научниците, за само 12 недели можете да загубите дури 8 килограми!