ТЕСТ: Бојата го открива вашиот карактер!

Сите различно реагираме на ситуациите во кои се наоѓаме и психолозите веруваат дека тоа зависи од тоа какви доминантни особини имаме – што навистина има смисла. Овој тест е смислен токму од страна на психолозите, а најдобро открива каква личност имаме само врз основа на тоа која боја најмногу ја привлекува нашата потсвест.

Само погледнете ја сликата и одберете ја бојата која според вас е доминантна: розова, бела, жолта, сина, виолетова…

Розова – храброст

Во исклучително ретки ситуации сте срамежливи и луѓето се воодушевуваат на силата со која се карактеризирате. Исто така, имате авантуристичка страна и обожавате да истражувате нови места.

Бела – логика

Вие сте одмерена и разумна личност. Во стресни ситуации вие сте онаа личност која останува мирна и наоѓа решение. Мошне сте опуштени и со вас е пријатно да се минува времето.

Жолта – љубезност

Луѓето ви се приврзани затоа што сте сочувствителна личност и по природа мошне грижливи. Ретко кога имате да кажете нешто лошо за кого било или што било и едноставно имате позитивен поглед на животот.

Сина – позитивност

Зрачите со позитивна енергија и секогаш го извлекувате најдоброто од сите ситуации. Лесно се спријателувате и често го вадите најдоброто од луѓето. Луѓето со ваков став најчесто се посреќни затоа што за нив светот е среќно место.

Виолетова – страст 

Се што правите, правите со страст. Тоа значи дека сте мошне трудољубиви и искрени. За вас е веројатно дека ќе се бавите исклучиво со работа која многу ви значи. Сепак, оние кои ќе почнат да се расправаат со вас нека внимаваат затоа што имате огнен темперамент!