ТЕСТ: Знаци кои велат дека сте прикриен социопат!

Социопатите не се психички болни личности, но кај нив често се отсутни чувството на вина, каење и сочувство.

Социопатите се личности заболени од антисоцијално пореметување на личноста кое може да има поблаги и потешки форми.

Како да го препознаете социопатот во себе? 

Индепендент пишува дека се доволни четири знаци за да препознаеме личност со поблаг облик на социопатија.

  1. Првиот знак е огромно его. Социопатите имаат мошне високо мислење за себе, а често се и нарцисоидни. Постојано сакаат да слушаат за своите квалитети од другите луѓе, а своето его често го градат на маните на другите чуѓе кои тие ги немаат.
  2. Мошне се шармантни. Социопатите мошне често мамат со својот шарм кој после некое време преминува во манипулација. Соцопатите се мајстори во претворање и секогаш имаат тајни планови. Социопатите се вовлекуваат под кожа, а нивните пријатели и познаници одбиваат да поверуваат во тоа дека тоа е само маска со која манипулираат.
  3. Им недостасува емпатија. Не чувствуваат каење, срам, сочувство, сожалување ни грижа за другите. Ова е всушност најдобриот индикатор дека личноста е социопат.
  4. Мошне често ги кршат законите затоа што во голема мера се неодговорни. Неодговорноста често ги преминува границите, па социопатите ги кршат законите и прават разни кривични дела.