Традиционално доделување на признанија за најхумани медицински сестри

Од клиниката „Жан Митрев“ ова признание му припадна на Андреја Србиновски, дипломиран медицински техничар и одговорен на Одделот за полуинтензивна нега и амбулантни возила

Андреја Србиновски, дипломиран медицински техничар, дел од тимот на клиниката „Жан Митрев“

Во неделата на сестринската професија, која претходи на Меѓународниот ден на медицинските сестри 12 мај, беа одржани бројни хуманитарни активности, но и свечена академија во организација на Унијата на здруженија предводена од Здружението на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри „ЗА НАС“.

На овој традиционален настан беа доделени признанија за најхумани медицински сестри-техничари избрани од институциите во кои работат.

Од клиниката „Жан Митрев“ ова признание му припадна на Андреја Србиновски, дипломиран медицински техничар и одговорен на Одделот за полуинтензивна нега и амбулантни возила.

На доделувањето присуствуваа голем број припадници на оваа професија како и претставници од Министерството за здравство и за култура, но и бројни гости од немедицинската фела. Честитки за Андреја!