Тренд по кој полудеа жените: Која е разликата меѓу вагинопластика и лабиoпластика?

Во потрага по нереални естетски стандарди, некои жени за да имаат „совршена“ вагина преземаат екстремни мерки.

Што се всушност вагинопластика и лабиопластика?

Лабиопластиката ја намалува големината на labiа minorа (помалите внатрешни набори на вагиналниот отвор). Вагинопластиката ја стеснува големината на целокупната вагина, за да ја направи позатегната.

Процедурата се спроведува со локална или општа анестезија и трае околу два часа, а одделни пациенти може да си заминат дома уште истиот ден.

 Што е нехируршки вагинален „фејслифтинг“?

Ако не сакате да одите „под нож“ постои и опција за „фејслифтинг“ на вагината кој се изведува по нехируршки пат. Трае 15 минути. Овој третман вклучува вметнување цилиндер во облик на кафез и алатка во облик на спекулум во вагината, и тоа се прави ласерски. Потоа со ласерот се третира и вувлата, вклучително и лабиите (усните) и клиторисот.

Стручњаците велат дека оваа процедура може да помогне да се оствари:

  • Олеснување од наталожениот стрес;
  • Внатрешно и надворешно затегање на вагината;
  • Засилено сексуално задоволство;
  • Младешка влажност;
  • Уредни и естетски „усни“ (лабии).