Ве мачи жиговина: Еве како да ја победите за 15 минути

Со едно мало лажиче земете ориз и проголтајте го суров. Оризот на себе ќе ги собере сите вишок киселини и олеснување се чувствува за само 15 минути.

Штом почувствувате дека почнува да ве пече во грлото и имате непријатно чувство на киселост, прво што може да направите е да испиете една чаша вода, која ќе ја измие киселината во желудникот. Доколку ова не помогне, постојат и други начини кои ќе помогнат да се ублажи ова непријатно чувство.

Жиговината е исклучително непријатна состојба и тригерите за неа не се еднакви за сите.

Ова се неколку трикови кои сигурно ќе ви помогнат и тоа за кусо време:

  • Спијте на лева страна, бидејќи на тој начин желудочната киселина побрзо поминува кон цревата и ослободува од можноста за враќање на киселините. Совет плус е да не легнувате, веднаш по оброк.
  • Две чаши наполнете со ладна вода. Едната чаша нека биде полна, а втората до половина и во неа растворете две мали лажички сода бикарбона. Измешајте и испијте. Првата чаша вода исипијте за да го неутрализирате вкусот на содата.
  • Со едно мало лажиче земете ориз и проголтајте го суров. Оризот во себе ќе ги собере сите вишок киселини и олеснување се чувствува за само 15 минути.
  • Сварете чај од ѓумбир. Тој ќе го зајакне желудникот и ќе спречи надоаѓање на киселините.