Водењето љубов три пати неделно подмладува и до седум години

Паровите кои се бакнуваат, галат и разменуваат нежности имаат за осум пати помала веројатност од појава на депресија, за разлика од паровите кои тоа го прават само додека водат љубов.

Најновото истражување на германските научници покажало дека двојките кои водат љубов три пати во неделата изгледаат и до седум години помлади. Истата студија излезе со докази дека паровите кои се бакнуваат, галат и разменуваат нежности имаат за осум пати помала веројатност од појава на депресија, за разлика од паровите кои тоа го прават само додека водат љубов.

Студијата истовремено покажала дека Германците се најлоши љубовници, додека Австријците се оние кои најчесто користат заштита кога е водењето љубов во прашање.

Според анкетираните учесници – жени, користењето на сексуални помагала само еднаш во животот ја подобрува целокупната циркулација во организмот. Овие жени според истражувањето имаат за 53 % помали шанси да заболат од какви било заболувања врзани со циркулацијата.