За поефикасен тренинг топла или ладна вода?!

Всушност за правилно функционирање на организмот добри се и двете опции, но постои правило кога се пие ладна, а кога топла вода.

Најважното правило за здрав живот е минимум осум чаши вода дневно. Доколку тренирате или се обидувате да ослабете, добро е да знаете дека самата исхрана и базирањето на неа, нема да даде резултати без правилен внес на вода, која во овој случај е и побитна. За телото нормално да функционира, за циркулацијата, прокрвеноста и работата на цревата од исклучително значење е внес на доволни количества вода.

Сепак, и овде треба да се прави разлика. Можеби сте чуле дека постои полемика околу тоа дали е подобро да се пие топла или ладна вода. Всушност за правилно функционирање на организмот добри се и двете опции, но постои правило кога се пие ладна, а кога топла вода.

Кога треба да пиете топла вода?

  • Кога имате проблеми со варењето
  • За време на детоксикација
  • Кога имате болки (главоболка или некое полесно воспаление, менструални грчеви.)

Кога треба да пиете ладна вода?

  • Кога вежбате
  • Кога имате температура
  • Кога се обидувате да ослабете