Заборавете на лековите: Препознајте ја причината за главоболка и решете ја со само една намирница

Главоболката е една од оние болки кои најмногу не попречуваат во обавувањето на секојдневните активности и може да ни ги отежни и секојдневните активности, па дури и оние најлесните, па затоа е мошне важно да се најде причината и да се отстрани.  

Една од најнепријатните болки е главоболката. Причини за неа има многу, а некои од најчестите се стрес, мигрена и хипертензија. Честата употреба на лекови може да има несакани дејства, а болката со текот на времето станува резистентна, затоа применете единствени природни трикови за да ја сузбиете болката која го ремети квалитетот на живот. Станува збор за намирници кои се мошне достапни и речиси секое домаќинство ги поседува.

Лимон и турско кафе

Иако вкусот не делува примамливо, овој народен лек е ефикасен и кај мамурлак. Значи, во сварено, појако турско каде исцедете лимонов сок и тоа испијте го. Изненадувачки е како главоболката престанува.

Лимон и топла вода

Доколку не сте љубител на кафе обидете се со лимонов сок разблажен со млака вода.

Чај од рузмарин

Рузмаринот е исклучително делотворен кај главоболките. Напијте се чај, а доколку имате и етерично масло од ова растание со него измасирајте ги слепоочниците – ефектот ќе биде поголем.