ЗДРАВ ЦРН ДРОБ: Рецепт за сок кој го чисти овој орган од отрови

Стресот, консумирањето лекови и исхраната полна со адитиви и лоши калории – се најчестите причини за болести на црниот дроб кои се манифестираат на различни начини.

Улогата на црниот дроб во организмот е од голема важност. Освен што ја чисти крвта и ги елиминира токсините и нечистотиите од неа, црниот дроб воедно има и клучна улога во регулирањето на нивото на шеќерот во крвта.

Стресот, консумирањето лекови и исхраната полна со адитиви и лоши калории – се најчестите причини за болести на црниот дроб кои се манифестираат на различни начини. Овој орган мора да се чува, доколку сакате виталност, здравје, енергија, убав и свеж изглед и добро расположение.

Овој сок е се што ви е потребно за детоксикација и црн дроб без отрови:

РЕЦЕПТ

  • 3 цвекла (ја стимулира работата на црниот дроб)
  • 3 моркова (ја подобрува и активитра функцијата на црниот дроб)
  • 2 чинии зелен зеленчук (неутрализира тешки токсини)
  • 1 лимон (полн е со витамин Ц)
  • 1 јаболка (чисти од токсини)
  • Вода

Сите намирници ставете ги во блендер и веднаш испијте го добиениот напиток за да има поголем ефект.