Здрави утрински навики на кои треба прво да помислувате

Можеби треба да размислите дека е време да почнете поодговорно да се однесувате кон себе и сопственото тело.

Наместо наутро првото нешто по кое посегнувате да е мобилниот телефон или кафето, можеби треба да размислите дека е време да почнете поодговорно да се однесувате кон себе и сопственото тело:

По будењето напијте се чаша вода така го хидратирате телото и го „будите“ дигестивниот систем.

Мобилниот телефон оставете го за подоцна станете, одете во тоалет, измијте се, истуширајте се, облечете се и дури потоа ѕирнете што има ново.

Појадокот нека биде здрав наутро не претерувајте со масти и шеќери, туку вашиот избор нека биде здрав оброк.

Ужувајте во барем една омилена песна ова навистина ќе ве орасположи и ќе ве направи поподготвени за претстојниот ден.