Жените годишно на работа јадат преку 100 илјади калории повеќе

Било да е во прашање природата на работата или грицкањето од досада, жените поради оваа навика, на неделно ниво може да се здебелат во просек од 0,45 килограми.

Истражувања покажале дека припадничките на понежниот пол кои на работа грицкаат, во просек, на годишно ниво јадат преку 100 илјади калории повеќе.

Анкета спроведена меѓу 1.000 жени во Данска, покажала дека една жена на неделно ниво внесува околу 2.240 калории повеќе, во текот на работното време, за разлика од жените кои се невработени.

На годишно ниво, жените внесуваат преку 100 илјади дополнителни калории. Нутриционистите велат дека не се изненадени од овие резултати. Било да е во прашање природата на работата или грицкањето од досада, жените поради оваа навика, на неделно ниво може да се здебелат во просек од 0,45 килограми.

Во овој случај, совет е наместо колачи, грицки и слатко, доколку добиете напад на глад, подобро изберете овошје или шака јаткасти плодови. Така ќе останете поздрави и нема да ве загрижуваат вишокот килограми.