Жените со поголем задник се поинтелигентни и поздрави

Во неодамнешната студија во која учествуваа 16 000 жени е докажано дека жените со поголем задник освен што се попаметни се и поотпорни на болести

Жените со поголем задник имаат пониски нивоа на холестерол и гликоза, но, исто така, и повисоко ниво на здрави омега-3 киселини. Во неодамнешната студија во која учествуваа 16 000 жени е докажано дека жените со поголем задник покрај тоа што се попаметни, се и поотпорни на болести.

Овие жени имаат повисоко ниво на хормон кој делува против дијабетес и има антиинфламаторно дејство. Кога ќе го поврзете сето ова, добивате совршена комбинација за одржување на здраво срце.

И тоа не е се, повисоките нивоа на омега-3 киселини ја зајакнуваат и функцијата на мозокот. Односно жените со поголем задник се и попаметни, поинтелигентни, а со оглед и на тоа што омега-3 киселините го чуваат срцето, тие имаат и помал ризик од појава на кардиоваскуларни болести, а се поотпорни на хронични заболувања.