ЖИВОТ: Осум грешки за кои (ќе) жалиме по 30. година

Најчесто грешките ги сфаќаме откако ќе ги направиме, но како велат: умот со годините доаѓа

Првите три децении од животот се создадени за позитивни и негативни искуства, од кои најчесто произлегуваат важни животни лекции.

Меѓутоа, понекогаш не знаеме што ни порачува животот и правиме работи за кои подоцна ќе зажалиме. Ова се осумте најчести работи за кои жалиме:

  1. Сме поминувале малку време со нашите пријатели,
  2. Сме го трошеле времето и енергијата на негативни работи и луѓе,
  3. Не сме се грижеле за сопствените потреби, најчесто сме ги ставале во втор план,
  4. Сме се плашеле да ризикуваме,
  5. Лошо сме се грижеле за сопственото тело и здравје,
  6. Премногу сме трошеле и премалку сме штеделе,
  7. Работата ни била на прво место,
  8. Ни било важно што другите мислат за нас.