10 начини да си помогнете со масажа на стапалата

Едноставна масажа на стапалата може да има многу бенефити врз вашето здравје, односно може да има многу повеќе придобивки од што може и да замислите.

Денешното видео всушност носи листа на неверојатни работи кои може да се случат ако масажата на стапалата ја изведувате правилно. Со масажа на различни точки на стапалата може да го намалите крвниот притисок, да се ослободите од симптомите на предменструалниот синдром и менопауза. Масажата на стапалата е корисна и за трудниците, особено во претпородилната и породилната фаза. Мошне ефикасна е и во борбата против главоболката, а доколку имате мака со рамената и вратот обидете се со нежна масажа преку целите стапала. Потоа масирајте го делот меѓу палецот и прстот до него со кружно движење. Исто така, масирајте го делот веднаш до малиот прст. Со стимулирање на срцевата точка се подобрува циркулацијата во телото, а со благо притискање на вратната точка можете да се ослободите од болката во вратот… И тоа не е се, погледнете го видеото и откријате во кои уште ситуации можете да си помогнете.