6 доволни причини кои откриваат дека водата ја пиете погрешно

Факт е дека човекот има потреба да пие вода за да преживее, но не секогаш и не сите количества се здрави.

Колку вода треба да се пие – прашање кое нуди различни одговори, но и објаснувања. Факт е дека човекот има потреба да пие вода за да преживее, но не секогаш и не сите количества се здрави. Да, добро прочитавте, понекогаш пиењето вода, инаку дел од секојдневието, може да направи повеќе штета од корист, а така е затоа што можеби водата не ја консумирате правилно.

Обидете се да одговорите на следниве прашања: Дали пиете вода додека одите, стоите, трчате…? Дали голтате вода како да нема утре? Дали пиете вода веднаш после обилен оброк? Дали пиете ладна вода?

Впрочем, погледнете го денешното видео и откријте дали постапувате правилно и што всушност се случува во вашиот организам.