Бројсовата терапија во борба против ракот

Бројсовата диета против ракот е развиена од страна на познатиот австриски народен лекар, стручњак за народна медицина Рудолф Бројс. Станува збор за метода на терапевтско изгладување кај заболени од карцином.

Бројсовата терапија со гладување, според искуството на самиот лекар и неговите следбеници до 1980 година успешно е спроведена и има излекувано над 40 000 болни од рак. Според него, ракот е целосно самостојна творба во нашиот организам за чиј развој, раст и напредок најзаслужни се белковините, кои во најголема мера се наоѓаат во секојдневната цврста храна што ја консумираме. Тоталната терапија според Бројс е, пред се, внесување на природни сокови од органски зеленчук, во комбинација со гладување.

Бројсовите сокови во себе не содржат белковини и придонесуваат организмот да почне да ги црпи од самиот тумор, што на крај ќе доведе до негово разградување и со тоа излекување на болниот. Бројсовата диета подразбира целосно исфрлање од исхраната на цврста храна која во себе содржи белковини во период од шест недели или 42 дена. Тоа е временски период кој на организмот ќе му овозможи да ги разгради и да ги излачи сите нездрави материи што сме ги внеле во него преку храната, нездравите пијалаци, па дури и оние материи кои сме ги внеле со самото дишење. По само 21 ден од примената на тоталната терапија, организмот почнува да заздравува и опоравува, а по истекот на 42 ден целосно ќе се обнови, под услов прецизно да се придржувате до концептот.

Во насока на својот метод на лекување, д-р Бројс користи природни сокови од коренест зеленчук. Диетата се состои од консумирање на 3 до 5 дл сок направен од цвекло, кое влегува во содржината на сокот со околку 50 %, корен од целер (20 %), морков (20 %), ротквичка (2 %) и суров компир (околу 3 %, но само во случај на рак на црн дроб). Самиот бројсов сок воопшто не содржи белковини, што е клучно за лекување на карцином, бидејќи нашето тело не може да живее без нив, така што на крвта на која белковините и се потребни, ги бара во се што е вишок, па така и во отечени ткива, нечистотии… На тој начин доаѓа до разградување на туморот.

Рецепт за бројсов сок

ВАЖНО: ЕФЕКТОТ НА БРОЈСОВИОТ СОК Е САМО ДОКОЛКУ ЗА НЕГОВА ПОДГОТОВКА КОРИСТИТЕ ОРГАНСКИ ПРОДУКТИ!

  • 300 г цвекло или 50 %
  • 100 г корен од целер
  • 100 г морков
  • 30 г црна ротквичка

Доколку станува збор за карцином на црниот дроб, во сокот се додава и суров компир. Најдобро е сокот да се подготви во соковник, при што треба да се отстранат сите цврсти делови (вклучително и талогот). Пред да ја започнете диетата мора да се консултирате со својот лекар.

Во зависност од стадиумот и состојбата на заболените органи и ткива, се пие и бројсов чај и тоа до два литра дневно.

 

 

Рецепт за бројсов чај

Овој чај се прави од четири многу значајни и лековити билки: жалфија, нане, кантарион и маточина. Се пие два пати дневно, наместо вода.

Ставете лажица жалфија во половина литар зовриена вода и оставете да врие три минути. Тргнете го чајот од оган и додадете му прсотфат нане, маточина и кантарион. Убаво затворете го садот и оставете така да стои во наредните 10 минути. Добиениот бројсов чај процедете го и разделете го на две еднакви количини.Првата половина задолжително се пие пред појадок, а другата во текот на денот или оред спиење. Чајот никако не го засладувајте.