Домашна супа со која ќе бидете здрави цела зима

Не е важно од што е супата, сè додека ја има оваа состојка во себе

Главната состојка на секоја супа би требало да биде столб кој обезбедува добро здравје во текот на целата зима. Кога кромидот – и белиот и црвениот благо крчкаат, квалитетот на антиоксидантите не се намалува, туку се шири во водата од супата правејќи ја скапоцена за здравјето. Бројни студии покажале дека кромидот штити од различни видови карцином, а важните актиоксиданти ги штитат и срцето, васкуларниот систем, ѕидот од бешиката…

Само неколку порции кромид неделно, па дури и во супа се доволни за статистички да ја намалат веројатноста од појава на некои видови карцином. Дури и е докажано дека една до седумм порции оброк со кромид се поврзани до намалување на шансите за рак на дебелото црево, грлото и јајниците.

Но зошто баш супа?

Во супата кромидот го губи непријатниот мирис, па го прави поподнослив за консумирање, а таа и е одлична за хидрирање на телото и затоплување. Имајќи го ова на ум обавезно водете го кромидот како состојка на супата, а богами и другите јадења.