Домашно средство против комарци од само три состојки

Постојат разно-разни средства против комарци, но едно мошне ефикасно можете да направите и самите. Се приготвува од три состојки кои сигурно ги имате во домот.

За да го приготвите ова благо, безбедно и, пред се, мошне ефикасно средство кое ќе ви помогне во борбата против здодевните комарци ви се потребни само три состојки. И тоа:

  • растително масло (кое било)
  • благ шампон за коса и
  • 9% оцет (внимавајте, не есенцијален!)

Начин на приготвување: Во шише со распрскувач измешајте еднакви количини од овие состојки. Ќе добиете емулзија со бела боја.

Совет: Пред секоја употреба шишенцете протресувајте го за смесата да се изедначи.

Како се употребува: Од растојание од неколку сантиметри прскајте ги деловите од кожата (телото) кои се изложени на ризик, на пример, раце, нозе, можеби и вратот.