Фото галерија од 36. Светски конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта одржан во Скопје

На стручните средби кои траеа четири дена присуствуваа над 30 предавачи од целиот свет, кои имаа свои предавања и дискусии врзани за болестите на бубрезите, дијализата и сите прашања врзани за прочистување и филтрирање на крвта.

Минатата недела, во Скопје во организација на Македонското здружение за нефрологија, дијализа, трансплантација и вештачки органи се одржа 36. Светски конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта. На стручните средби кои траеа четири дена присуствуваа над 30 предавачи од целиот свет, кои имаа свои предавања и дискусии врзани за болестите на бубрезите, дијализата и сите прашања врзани за прочистување и филтрирање на крвта.

Според проф. д-р Гоце Спасовски, претседател на Конгресот на Интернационалното здружение за прочистување на крвта настанот заврши повеќе од успешен и позитивен со исполнета цел.