Грешка која ја прават една третина од жените кога се во тоалет, а која може да ги чини здравје!

Не ви се потребни ни лекови ни неподносливи болки, зашто сè може лесно да се спречи...

Откако неодамна беше откриен загрижувачки податок дека жените воопшто не знаат од каде мократ, оваа поразувачка статистика ја засени уште едно страшно откритие. Имено, повеќето од жените не се бришат откако ќе извршат мала нужда, односно тоа не го прават на вистинскиот начин и заради тоа често патат од уринарни и вагинални инфекции.

Од анусот кон вагината?! НЕ НИКАКО!

Истражувањето на Tap Warehouse покажало дека една третина од Британките не ја користат тоалетната хартија како што треба. Дури 33 отсто од жените кои биле анкетирани во рамки на истражувањето изјавиле дека се бришат одзади кон напред. Додека овој метод е нормален и безопасен за мажите, жените така можат да навлечат опасна инфекција.

Женската уретра и анусот се прилично блиску позиционирани, па заради тоа најдобро е да се бришете од напред кон назад. Во спротивно лесно можете да пренесете фекалии од анусот во уретрата што предизвикува инфекции на уринарниот тракт’, $предупредува доктор Лук Поулс, кој бил дел од ова истражување.