Цел живот ова го правите погрешно: Како правилно треба да се седи на тоалетната школка?!

Не заборавајте дека не би требало многу време да поминувате седејќи на ве-це школката играјќи игрички, сурфајќи на интернет или читајќи затоа што тоа не е добро за телото.

Научниците откриле дека ако долго седите на тоалетната школка, тоа може да биде прилично штетно за организмот.

На човековата физиологија, како што тврди науката, никако не и годи седењето на тоалетната школка, туку ’клечењето’ бидејќи не бара толкав труд, а и го намалува ризикот од појава на дивертикули или хемороиди.

Иако не е лесно да се следат овие правила, постои алтернатива: подигнете ги стапалата на мало столче додека седите на ве-це школката, така што аголот меѓу телото и колковите ќе ви биде под агол од околу 30-35 степени.

Не заборавајте дека не би требало многу време да поминувате седејќи на ве-це школката играјќи игрички, сурфајќи на интернет или читајќи затоа што тоа не е добро за телото.