Имате акни на задникот можеби е време да престанете да го носите ова парче облека

Како мозолчињата на лицето да не се доволен кошмар, па тие се појавуваат и на задникот и знаат да бидат мошне непријатна појава.

Сепак, постои трик кој можете да го направите за да ја спречите појавата на непријатните акни. Дерматологот Габриел Серано вели дека овие акни се појавуваат заради потење.

 – Потењето и задржувањето на потта во панталоните значи дека бактериите се во близок контакт со кожата и така влегуваат во порите, прават иритација и доведуваат до создавање акни.

– Тесната облека, како што се тесните фармерки од вештачки материјали дополнително го зголемуваат потењето и појавата на здодевните точкички по задникот.

 

– На појавата на акни влијае и прекумерното користење креми и лосиони за тело, но и зголемената влакнетост.

Доколку ве измачува овој проблем, обидете се да “заборавите“ на фармерките и да и дозволите на кожата да дише.