дома Интервјуа страница 17

Интервјуа

Интервју со проф. д-р Јосип Винцељ: Инфекциите на вградени срцеви електронски уреди имаат висока...

Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk  Вградените срцеви електронски уреди (CIED) се користат со зголемена фреквенција во текот на изминатата деценија; CIED инфекциите се ретки; Стапката на инфекција е многу променлива, во опсег од 0,5 до 12...

МАСИМО САВИЌ ЗА ПОРОЦИТЕ И ЗАВИСНОСТА: Сопругата ме извлече од канџите на дрогата!

Со својата харизматична појава и исклучително длабок глас, хрватскиот поп пејач Масимо Савиќ ги освои срцата на публиката ширум овие простори уште кога во 80-те години настапуваше со групата „Доријан Греј“. 55 - годишниот...

Интервју со Марија Џоџо Симон, Македонка која го победи ракот: Животот е толку убав!

Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk „Мојата борба против ракот траеше повеќе години. Тогаш во темнината, со душа преполна јадови и отрови, јас се бодрев, се трудeв, дадов се од себе за да се изборам и да не...

Интервју со проф. д-р Елена Трајковска-Докиќ: Молекуларните методи се најдобри за истражување, даваат точни...

Работите како во медицината, така и во микробилогијата се менуваат многу брзо, особено во последните неколку години. За разлика од минатото кога микробиолозите немале доволно алатки и апаратура за испитување и доаѓање до некои...

ИНТЕРВЈУ. Д-р Даница Поповска: Широкиот повој генерално не е лек за дисплазија на колкови

                          Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk „Долготрајното седење, неправилната положба доведуваат до низа на проблеми кои најпрво се манифестираат како долногрбна болка, а потоа и...

Интервју со проф. д-р Гоце Спасовски: Учесниците ќе добијат европски – УЕМС, акредитирани бодови...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk 36. Конгрес на Интернационалното здружение за прочистување на крвта е закажан од 6 до 8 септември во МАНУ, на 8 и 9, пак, ќе следуваат Курсевите за КМЕ на ЕРА-ЕДТА (Association of...

Интервју со Владимир Василевски-Четкар: Некои од најубавите музички теми ми слетале во главата дури...

                       Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk  „Добрата кондиција и здравје се едни од главните предуслови за успешно соочување со сите предизвици и динамични темпа кои ги наметнува...

Интервју со д-р Алан Андоновски: Целосно ја менуваме стратегијата во третманот на менискалните повреди,...

Во работното медицинско портфолио на д-р Алан Андоновски, специјалист -ортопедски хирург од скопската Клиника за ортопедија се запишани голем број на успеси и револуционерни откритија. Потврда за тоа се и признанијата кои ги добива,...

Ексклузивно со Ферид Мурад, добитник на Нобелова награда за физиологија и медицина: Македонија е...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk Ферид Мурад не е само името на гостиварската општа болница! Ферид Мурад не е само името на добитникот на Нобелова награда за физиологија и медицина од 1998 година! Ферид Мурад е името...

ИНТЕРВЈУ со доц. д-р Лазар Тодоровиќ: Загрижувачки е што бројот на онколошки случаи кај...

                         Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk Вие сте релативно нов на позицијата директор на Универзитетската клиника за Детска хирургија и Ви благодарам што своето прво интервју...

НАЈНОВИ ВЕСТИ