дома Интервјуа страница 18

Интервјуа

Интервју со д-р Ангелчо Андоновски, педијатар: Постоиме за сите деца и нашето мото е...

 Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk Оваа 2018 година е јубилејна година за Институтот за белодробни заболувања кај децата Козле, како е да се раководи со еден ваков институт и што тој претставува за здравјето на децата и воопшто...

Интервју со Илиас Зоидакис: Од био-оптимизираната куркума бенефит имаат лицата со остеоартритис, но и...

                                                  Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk   Остеоартритисот напаѓа 20 проценти од населението, а најчесто...

Интервју со проф. д-р Никола Пановски: Очекувам најквалитетен конгрес досега, конгрес на кој ќе...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk До одржувањето на VI Конгрес на микробиолози остана уште навистина малку и поголемиот дел од работите веќе се прецизирани, што точно се случува во моментов или всушност што уште преостанува да се...

Интервју со Кристина Арнаудова-Петровски: Луѓето забораваат да бидат благодарни и тоа ги води во...

Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk Со Кристина Арнаудова-Петровски може да се разговара на повеќе теми, главна е, секако, музиката, а веднаш по неа, особено актуелна во последниов период, хуманитарната работа во „Проект среќа“, Здружение за хумано-општествен развој,...

ВЛАДИМИР БЛАЖЕВ – ПАНЧО: Kога сфатив дека физички сум сосема здрав, почнав да успевам...

Александра Тимковска/Aleksandra@panacea.mk Важиш за некој кој исклучително води сметка за начинот на живот. Спортуваш, внимаваш на исхраната ... колку е тешко/лесно да се има ред кога за тебе денот е ноќ, а ноќта ден? Панчо:...

Интервју со Ѓорѓи Крстевски: Спортот ми е баланс, контратежа на сето ова што значи...

Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска katerina@panacea.mk  „Многу спорт, добра убава мисла, убава позитивна енергија, без „хејтање“ и без политика“ е мотото, кое го води низ животот нашиот поп пејач Ѓорѓи Крстевски. Кога не е на сцената или во...

Интервју со Марјан Коцев: Додека сите јадеа сладолед, јас само гледав!

  Пишува: Катерина Шекеровска-Димовска/katerina@panacea.mk „Додека сите јадеа сладолед, јас само гледав. Додека сите јадеа тортa, јас само гледав. Едноставно, сите благодати кои требаше да ги уживам како дете, мене ми беа забранети“, ја почнува својата приказна...

Интервју со проф. д-р Ана Кафтанџиева: Очекуваме интересни и актуелни предавања, кои ќе побудат...

Пишува: Александра Тимковска  aleksandra@panacea.mk Во пресрет на VI Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество и Симпозиум со наслов ”Emerging infections”, поддржан од FEMS (Federation of European Microbiological Societies), зборувавме со проф. д-р Ана Кафтанџиева,...

Интервју со… Симона Поповска: Медицината е моја љубов од детството, наместо кукли барав да...

Пишува: Александра Тимковска/aleksandra@panacea.mk Јавноста те познава како поп пејачка, но ти имаш и своја професија, а тоа е медицината од пред извесно време си и дипломирана докторка што се случува на овој план, во која...

Интервју со Милица Кузмановска: Моја единствена желба е да помогнам и секоја можност ја...

Фолк пејачката Милица Кузмановска од неодамна има нов ангажман – таа е потпретседателка и менаџер за комуникации на новоформираното Здружение за помош и поддршка на пациенти со хематолошки заболувања и нивни негуватели ХЕМА Скопје. Целта...

НАЈНОВИ ВЕСТИ