Јадете сами или во друштво? Еве што ви се заканува

Прехранбените навики претставуваат опасност за здравјето на оние кои јадат сами повеќе од два пати на ден

Кај мажите кои јадат сами изгледите за развој на дебелина се поголеми за 45 отсто, а исто е и со високиот крвен притисок и зголеменото ниво на холестерол, покажало истражувањето на Универзитетот во Сеул „Dongguk“. Последиците од ваквите навики во исхраната се покажале негативни и за мажите и за жените, но биле полоши за машкиот пол.

Главно се работело за самци кои често ги прескокнувале оброците. Најчесто кај нив се развила абдоминална дебелина

Било утврдено дека прехранбените навики претставуваат опасност за здравјето на оние кои јадат сами повеќе од два пати на ден. Во студијата учествувале 7 725 мажи, на кои им било поставено прашањето колку често јадат сами

Јужнокорејските научници откриле дека главно се работело за самци кои често ги прескокнувале оброците. Најчесто кај нив се развила абдоминална дебелина, која се карактеризира со наслаги на масно ткиво во подрачјето на абдоменот.