Koe e најважното правило за витка линија?

Без оглед на тоа дали сакате да изгубите тежина или едноставно да ја задржите витката линија, уште едно истражување ги потврди придобивките од добро познатото правило 80/20

Веројатно, досега сте слушнале за него, но ако не – станува збор за правило според кое 80 проценти од времето јадете здрава храна, додека во оние 20 проценти си дозволувате да јадете и нездрави намирници, и на тој начин останувате на вистинскиот пат.

Експертите за исхрана ова правило не го сметаат за диета, туку за промена на животниот стил која ни осигурува слабеење и витка линија. Ова правило не е ригорозно како диета, туку ги учи луѓето на рамнотежа и умереност, а баш поради тоа што не забранува се и сешто луѓето почесто се држат до него.

Кога го применувате 80/20 правилото, тоа ви овозможува и понатаму да бидете друштвени, да излезете на вечера со пријателите или да се напиете алкохол, како и да изедете парче торта без никаква грижа на совест, затоа што тоа ви е дозволено

Експертите за исхрана ова правило не го сметаат за диета, туку за промена на животниот стил

„Не можете да јадете 100 проценти од времето здраво, но можете 80 проценти“, открива славната тренерка Јуми Ли за „PopSugar“, која меѓу клиентите ја има и актерката Џесика Алба. Таа советува повеќе мали и здрави оброци во текот на денот за уште поуспешно придржување кон овој план.

Истото правило го применува и моделот Миранда Кер, која открва дека смета оти умереноста е од клучно значење кога станува збор за храната.