Кога не треба да пиете вода?!

За организмот да може нормално да функционира, неопходно е секојдневно да внесуваме барем по 8 чаши вода. Водата го поттикнува исфрлувањето на токсините од организмот, го забрзува метаболизмот и ја зголемува ситоста.

Според одделни совети за слабеење (кои се дури и потврдени со истражувања), ако 30 минути пред оброк (на празен стомак) испиеме една до две чаши вода, оваа навика на подолг рок ќе ни помогне да загубиме некој килограм. Меѓутоа, одбегнувајте да пиете вода непосредно пред или после обилен оброк, зашто во тој случај може да се јави надуеност и отежнато варење.

Пред и после оброк би требало да се одбегнуваат ладни напитоци.