Лесни вежби кои ќе го зачуваат вашето здравје во канцеларија

Седењето со часови во канцеларија може да предизвика проблеми со циркулацијата на крвта во нозете. Само неколку лесни вежби може да ви помогнат да го спречите отекувањето на нозете и воопшто да се раздвижите. Во продолжение ви претставуваме десет лесни вежби и начинот на кој се изведуваат. Повторете ја секоја вежба по 20 пати за подобри резултати.

Подигнете ги рацете кон таванот и марширајте

Вежба за трицепси

Продолжете да марширате, движете ги рацете како крилја

Свиткајте ги рацете во лактите и обидете се да ги дофатите стапалата

Вежба за колена

Алелуја! – поместувајте ги рацете над главата и надолу, додека правите чекор во страна

Удар лево, удар десно – наизменично со рацете

Склекови на работната маса

Чекор лево, чекор десно, со рацете на половина

Скокнете и замавнете со рацете како да прославувате