Мед и ореви – бомба за имунитет

Здравјето влегува на уста!

Медот и оревите се мошне здрави намирници. Докажано е дека содржат големо количество важни витамини и минерали, така што благотворно делуваат на човековиот организам, а нивната мешавина помага да се спасите од многу опасни болести.

Еве што се случува во организмот кога редовно се консумираат мед и ореви:

  • Ако патите од главоболка, ќе помине.
  • Ја нормализира работата на дигестивниот систем. Помага и при запек.
  • Помага за побрзо опоравување после породување.
  • Медот и оревите незаменливи се за женското здравје бидејќи содржат супстанци кои го подобруваат дотокот на крв во органите во малата карлица, а со тоа го подобруваат и либидото.

  • Кај мажите ја зголемуваат потенцијата.
  • За јакнење на имунитетот.
  • Ако сте настинале, ќе ви помогнат брзо да се ослободите од затнатиот нос и воспалението на грлото.
  • Ако патите од анемија, треба да знаете дека и медот и оревите содржат железо, цинк и манган.
  • Ја подобруваат концентрацијата.
  • Оревите содржат состојки кои ги ублажуваат ревматските болки.