Медицинска сестра објави вознемирувачко видео: Еве како навистина изгледаат белите дробови на пушач

Снимката која ја објави Аманда Елер од Северна Каролина ќе го загрижи и најстрасниот пушач

Медицинската сестра Аманда Елер од американската сојузна држава Северна Каролина објави вознемирувачка снимка, која би требало да ги загрижи сите што пушат.

Видеото кое предизвика огромен интерес на Фејсбук прикажува два пара бели дробови, едните сосема здрави, додека другите заболени од рак, откако нивниот „сопственик“ пушел 20 години по една кутија цигари на ден.

На прв поглед, можете да видите кои се белите дробови на пушачот, а кои се на непушачот.

Се уште сакате да запалите цигара?, прашува медицинската сестра преку Фејсбук, а нејзината снимка веднаш стана хит

Ако се уште немате доволно добра причина да се откажете од пушењето, ова би требало да ве замисли.