Моќен зачин: Спас за луѓето со висок притисок!

Оние кои патат од хипертензија, секако, би требало да водат сметка за исхраната, а овој мал додаток може многу да помогне

Симптомите кои укажуваат на висок крвен притисок се болка во градите, главоболка и отежнато дишење, а еве како да ја регулирате хипертензијата со помош на овој лек од природата. Високиот притисок може да ги оштети крвните садови, органите и да резултира со срцев удар. За хипертензија е неопходно да земате терапија која ви ја препишал лекар, но и како мал поттик можете да внесете и здрава промена во исхраната.

Истражувањата покажуваат дека коријандерот го намалува крвниот притисок, а доволно е во секој оброк да го додадете по малку.

Честопати се случува коријандерот да се продава како магдонос, зашто овие две билки се многу слични, но тој всушност има поголеми листови, понежно стебленце и поблаг мирис. Оваа билка, освен за намалување на крвниот притисок и поздраво срце, е добра и како диуретик и го намалува шеќерот во крвта.

Може да се користи во секое јадење, но да се јаде и свеж или да се користи неговото етерично масло.