Научниците открија вежби за долг живот

Дадена ни е само една шанса, затоа колку подобро се грижиме за нашето тело и за нашето здравје во целост, толку поубав, посреќен и подолг живот ќе имаме.

Нашето тело со сета своја комплексност е богатство за кое треба посебно да се грижиме во текот на целиот живот. Имаме само една шанса на крајот! Колку подобро се грижиме за него и за нашето здравје во целост, толку поубав, посреќен и подолг живот ќе имаме. Денешното видео е всушност тест со чија помош ќе ја откриете состојбата и возраста на вашето тело, но носи и неколку вежби кои ќе ви помогнат да ја подобрите состојбата и да ги оставите зад себе лошите навики, како и да му се спротиставите на времето.

Првото нешто што треба да го направите е да ја открите возраста на телото, која може да биде сосема поразлична од вашата вистинска возраст, а тоа ќе значи дека е време за акција. Промена може да се направи на која било возраст, само под услов да се работи напорно. Значи, ако сакате да ја смените моменталната состојба, време е да ги засукате ракавите. Откријте што уште можете да направите за себе.