Наутро пијте млака вода, еве и зошто!

Некои наутро пијат кафе, други чај, а трети денот не можат да го почнат без чаша вода. Што треба да знаете ако вашиот избор е водата?!

Наутро треба да пиете млака вода, никако ладна, иако таа е вашиот избор затоа што ви помага да се расоните. Млаката вода всушност е подобра затоа што го подобрува варењето, а го стимулира и здравиот процес на детоксикација.

Една чаша топла вода ќе ја поттикне способноста на телото да се исчисти. А растителните чаеви и свежите сокови заедно со водата ќе ја подобрат функциијта на дигестивниот тракт. Со консумирање млака вода уште ќе ги подобрите и своите телесни функции и ќе се ослободите од сите проблеми поврзани со неправилниот метаболизам. Таа ги смирува стомачните мускули и ја ублажува болката, односно топлината ја подобрува циркулацијата и ја ублажува напнатоста на мускулите.

Ваквата вода ја зголемува температурата, а со тоа го потикнува метаболизмот. Односно телото може да согорува повеќе калории, а бубрезите ќе бидат повеќе од благодарни.

И за крај, но не е и најмалку важно – го забавува стареењето! Топлата вода ја подобрува природната детоксикација, а тоа значи помалку брчки.