Навика која треба да се менува: Не пијте кафе навечер ако сакате да бидете во топ форма

Научниците укажуваат на врската помеѓу хлорогената киселина и дебелината. Затоа заменете го кафето во доцните часови со некој билен чај или уште подобро топла вода

Прекумерните килограми може да бидат последица на нездравите навики што ги имате во вечерните часови.

Дебелината може да доведе до многу здравствени проблеми, па дури и до прерана смрт, а причина за неа може да биде и нашата секојдневна рутина.

Една од најголемите грешки е пиењето кафе доцна навечер

Пиењето пет или повеќе шолји кафе дневно доведува до зголемување на масното ткиво во пределот на стомакот

Пиењето кафе доцна во вечерните часови го пореметува вашиот сон, а, веројатно, знаете дека не треба да се пие најмалку шест часа пред да си легнете. Научниците укажуваат на врската помеѓу хлорогената киселина и дебелината. Затоа заменете го кафето во доцните часови со некој билен чај или уште подобро топла вода.

Експертите сугерираат дека пиењето пет или повеќе шолји кафе дневно доведува до зголемување на масното ткиво во стомакот, а од дебелеење не се поштедени ниту оние кои пијат кафе без кофеин.