Ослободете се од камењата во жолчката за еден ден

Еден од симптомите за камења во жолчката е чувството на голема ситост по оброкот и чувство дека храната не може да се свари.  Доколку работите стануваат сериозни, се јавува болка и во црниот дроб.

Кинескиот доктор Ли Чиу Нан препорачува потполно природен метод за отстранување на камењата од жолчката кои инаку се многу опасни. Освен што причинуваат болка, доведуваат и до појава на жолтица, па дури и рак.

Многу истражувања покажале дека луѓето кои добиле рак главно имале камен во жолчка пред тоа.

Ракот никогаш не е прва болест која се појавува, предупредува д-р Нан. Обично има многу други проблеми кои доведуваат до појава на рак. Според неговите истражувања, повеќето заболени со карцином претходно имале камења во жолчката. Еден од симптомите за камења во жолчка е чувството на голема ситост по оброкот и чувство дека храната не може да се свари. Доколку работите стануваат сериозни, се јавува болка и во црниот дроб. Ако ги имате овие симптоми, најдобро е да го примените овој древен, кинески метод за чистење. Се смета дека е истовремено е добар за јакнење на црниот дроб кој е тесно поврзан со жолчниот меур.

Како да се исфрли каменот

  • Првите пет дена пијте по четири чаши сок од јаболко секој ден или изедете 4-5 јаболка на ден. Сокот го омекнува каменот. За време на тие пет дена можете нормално да јадете.
  • Шестиот ден немојте да вечерате. Тој ден во 18 часот земете лажица горчлива сол (магнезиум сулфат) со чаша топла вода. Во 20 часот повторете го истото со горчливата сол. Магнезиум сулфатот го отвора жолчното ќесе. Во 22 часот испијте 5-6 лажици маслиново масло или масло од сусам со иста количина од исцеден сок од грејпфрут. Се добро промешајте и испијте. Маслото ќе ги подмачка камењата и ќе го олесни нивното минување.
  • Следното утро во вашата столица би требало да видите зелени камењата од жолчката. Дури и да немате симптоми за камења во жолчката, не е на одмет да ја примените оваа едноставна, а ефикасна терапија бидејќи, секако, се препорачува за чистење на жолчката.