Ова се бенефитите за телото и мозокот од ладниот туш

Како да останете здрави со помош на ладен туш и кои се всушност бенефитите од него!?

Идејата да го почнете денот со студен туш многу не ви се допаѓа, но всушност добро е да размислите. Затоа што тој всушност има многу повеќе бенефити за вашето здравје. На пример, помага во зголемувањето на енергијата и менталната будност, го подобрува расположението, косата ја прави посјајна, а кожата помека. И не е само тоа, одличен е и за подобрување на имунитетот, помага во одржувањето на телесната тежина, добар е и во борбата против депресијата и анксиозноста, ослободува од мускулна болка…

Зарем ова не се доволно причини барем да почнете да размислувате, ако се уште не сте почнале да ја разладувате топлата вода?!