Овие вообичаени дигестивни тегоби може да предупредуваат на сериозни здравствени проблеми

Необјасниво губење килограми, како и температура, повтаќање, губење на апетитот, крв во столицата или чувство дека храна ви се заглавува во грлото, се опасни тегоби и се препорачува итна посета на лекар.

Надуеноста е проблем со кој сите се соочуваме од време на време, но честите стомачни тегоби може да бидат знак дека треба да посетите лекар. Промена во исхраната или животниот стил може да влијае на желудочните проблеми, но ако тие проблеми се чести и без некоја посебна причина, посетата на гастроентеролог би била паметен избор, смета д-р Џејмс Марион.

Еве за кои проблеми може да се работи:

  • ЖИГОВИНА
  • БОЛКА ВО СТОМАКОТ
  • ЗАПЕК
  • ПРОЛИВ
  • НАДУЕНОСТ И ГАСОВИ

Опасни симптоми

Необјасниво губење килограми, како и температура, повраќање, губење на апетитот, крв во столицата или чувство дека храна ви се заглавува во грлото, се опасни тегоби и се препорачува итна посета на лекар.