Парадокс: Она што им го скратува животот на жените – на мажите им го продолжува

Смртноста меѓу мажените жени е 23 отсто повисока отколку кај немажените жени

Научниците од Универзитетот во Падова спровеле една интересна студија и утврдиле дека еден вид на заедница значително го намалува животот на жените.

Смртноста меѓу мажените жени е 23 отсто повисока отколку кај немажените жени.

Експертите го објаснуваат ова со фактот дека жените мора да се грижат, не само за себе, туку и за својот сопруг, што двојно го оптоварува нивното здравје и психа.

Истовремено, оженетите мажи живеат подолго благодарение на грижата на своите жени

Претходните научни истражувања покажаа дека мажите живеат пократко од жените, но, исто така, имаат и повеќе задоволства во животот.